Activitat escolar en línia

Joguets associats a l’espai públic

Quins són els joguets amb els quals juguen majoritàriament els nens?
Amb nines i tocadors de maquillatge.
Amb cuinetes i retalls de vestits.
Amb superherois i animals.

Correcte!

Si observem qualsevol casa, veurem que els nens juguen molt més amb superherois o animals que no pas amb nines o retallant vestits. L’enfocament sexista de molts joguets fa que els nens rebutgin jugar amb nines perquè fer-ho s’associa a les nenes.

Incorrecte!

Només cal mirar un catàleg de joguets i veure quines són els joguets destinats als nens… I aquests són els que també trobarem a la seva habitació.

En molts joguets relacionats amb la guerra i la lluita, es convida els nens a:
Dedicar-se a cuidar a qui té al voltant: fills i filles i parella.
Aprendre a estimar les altres persones i a cooperar.
Aprendre que la força i la violència tenen un paper important en aquesta societat.

Correcte!

Els joguets relacionats amb la guerra o la lluita mostren que la violència és una manera de resoldre els conflictes i de relacionar-se en una societat que promou i exalta la violència, també a través de les joguines.

Incorrecte!

La guerra i la lluita mai estan associades al valor de la vida, a cuidar-la, a respectar-la i a cooperar per resoldre qualsevol entrebanc.

Els superherois i els guerrers sempre estan…
Preparats per la lluita i l’estratègia.
Preparats per abraçar.
Preparats per tenir cura de la seva família.

Correcte!

La missió d’un superheroi o d’un guerrer és pensar com sobreviurà a l’atac i dissenyar la millor estratègia per contraatacar.

Incorrecte!

Un superheroi o un guerrer mai podran tenir cap altra preocupació que no sigui la de sobreviure davant l’enemic, i una abraçada no és una estratègia vàlida dins d’un món ple de violència.

Quins adjectius caracteritzen els superherois?
La bellesa i la dolçor.
La fortalesa i l’agressivitat.
La feblesa i la tendresa.

Correcte!

La societat porta molts anys mostrant-nos a través de còmics i, més tard, de pel·lícules que les habilitats més preuades d’un superheroi són la fortalesa i l’agressivitat. Això fa que aquestes qualitats estiguin sobrevalorades, i fins i tot exaltades, a la societat.

Incorrecte!

Un superheroi és una figura admirada i estimada per tothom; malauradament, no pot mostrar feblesa i tampoc tendresa amb qui l’envolta.

Quina és l’emoció que mostren més els superherois?
La tristesa.
La ràbia.
La por.

Correcte!

La ràbia és un sentiment que permet al superheroi superar les adversitats; per tant, és una emoció necessària per a la seva supervivència.

Incorrecte!

La por i la tristesa són sinònims de feblesa per a un superheroi, ja que estan associats a la feminitat i la feminitat no està associada a la violència i a la guerra.

Si us regalen una pilota, un escalèxtric o una bicicleta, quant d’espai necessitareu?
Una petita habitació.
Una habitació força gran o una terrassa.
Amb un racó del menjador ja n’hi ha prou.

Correcte!

Un escalèxtric pot arribar a ser força gros, de la mateixa manera que si es vol jugar amb una pilota o anar amb bicicleta no n’hi ha prou amb una habitació petita. Moure’s en l’espai i ocupar-lo és part essencial d’aquests joguets.

Incorrecte!

Amb un espai reduït difícilment es podrà gaudir d’aquests joguets.

Quines professions/oficis podem relacionar amb el fet de jugar amb escalèxtric i jocs de construcció?
Pilot de fórmula 1 i arquitecte.
Dissenyador de moda i perruquer.
Mestre i educador social.

Correcte!

Les habilitats apreses jugant amb jocs de construcció o curses de cotxes no estan associades a la bellesa o a la cura de les altres persones. Si els nens només juguen amb aquest tipus de joguets, difícilment podran visualitzar altres opcions laborals que no s’han vinculat a la masculinitat, com són aquelles relacionades amb la cura de les altres persones.

Incorrecte!

Els joguets condicionen quines són les habilitats associades a nens i a nenes. Les habilitats que s’aprenen amb un joc de construcció ajuden a projectar la idea de poder ser arquitecte en un futur.

Molt bé! Has acabat!

Has encertat 0 preguntes!